Nieuws & Blog

Filter op: Nieuwsberichten | Blog | Beide
NIEUWS
Afscheid van een gewaardeerde collega: Justin Vader
Afscheid van een gewaardeerde collega: Justin Vader

Vandaag nemen we afscheid van onze gewaardeerde collega Justin Vader, die een nieuwe uitdaging heeft gevonden en ons team verlaat. Justin heeft altijd een positieve invloed gehad op onze werkomgeving en zijn vertrek laat een grote leegte achter. We willen hem bedanken voor zijn toewijding en inzet, en wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige avonturen. Moge hij succes en geluk vinden op zijn nieuwe pad. Tot ziens, Justin. Het ga je goed

BLOG
Tijd voor een denkupdate
Tijd voor een denkupdate

Onze perceptie van de energietransitie loopt vaak achter op de werkelijkheid, vergelijkbaar met verouderde software. Belangrijke ontwikkelingen, zoals de afname van CO2-uitstoot in China en de wereldwijde groei van hernieuwbare energie, worden soms over het hoofd gezien. Dit artikel belicht waarom het cruciaal is om onze kennis en denkwijzen bij te werken, zodat we de kansen van de energietransitie optimaal kunnen benutten en voorbereid zijn op de toekomst.

BLOG
De verrassende stijging van zonne-energie in een natte meimaand
De verrassende stijging van zonne-energie in een natte meimaand

Mei 2024 verraste ons met ongekende regenval en een recordaantal van 127 millimeter neerslag, ruim twee keer het gemiddelde. Ondanks deze regenval en minder zonuren dan normaal, werd er een recordhoeveelheid zonne-energie opgewekt. Hoe kan dat? In deze blog onderzoeken we deze fascinerende paradox en wat dit betekent voor de toekomst van zonne-energie in Nederland

NIEUWS
Nieuwe subsidie-eisen voor zonneparken en extra middelen voor duurzame energie
Nieuwe subsidie-eisen voor zonneparken en extra middelen voor duurzame energie

De Nederlandse overheid heeft nieuwe subsidie-eisen aangekondigd voor zonneparken. Vanaf nu moet minimaal 25% van de ruimte open blijven om de biodiversiteit en esthetiek van het landschap te bevorderen. Daarnaast is het subsidiebedrag voor 2024 verhoogd naar 11,5 miljard euro, met extra middelen voor zonnepanelen op zwakke daken en natuurinclusieve zonneparken. Deze maatregelen stimuleren duurzame energieprojecten en verbeteren de leefomgeving, wat essentieel is voor een gezonde toekomst.

NIEUWS
Batterijen naast windparken rendabeler met zonneparken
Batterijen naast windparken rendabeler met zonneparken

De integratie van batterijen bij windparken biedt veel potentie, maar blijkt nog rendabeler wanneer gecombineerd met zonneparken. Deze synergie zorgt voor een efficiëntere energieopslag, waarbij batterijen zowel tijdens windstille als zonnige periodes opgeladen kunnen worden. Dit vermindert de afhankelijkheid van dure stroom van het net en optimaliseert de netcapaciteit. Vooruitstrevende bedrijven zoals Greenchoice en Vattenfall hebben dit model al met succes toegepast, wat de weg vrijmaakt voor verdere verduurzaming van de energievoorziening in Nederland.

NIEUWS
SDE++ 2023: 181 Projecten Ontvangen Subsidie voor 3.128 Megawattpiek Zonnepanelen
SDE++ 2023: 181 Projecten Ontvangen Subsidie voor 3.128 Megawattpiek Zonnepanelen

In de eerste ronde van de SDE++-regeling 2023 hebben 181 projecten een subsidie ontvangen, goed voor 3.128 megawattpiek aan zonnepanelen. Deze subsidies bevorderen de productie van duurzame energie en ondersteunen technologieën die de CO2-uitstoot verminderen, wat bijdraagt aan de energietransitie in Nederland. De SDE++-regeling speelt een cruciale rol in het stimuleren van groene energieprojecten en het behalen van de klimaatdoelen van het land.

BLOG
Hoe klimaatparken en het EK ons verbinden in duurzaamheid en liefde voor Oranje
Hoe klimaatparken en het EK ons verbinden in duurzaamheid en liefde voor Oranje

Bij NRG2all combineren we onze passie voor duurzaamheid met onze liefde voor het Nederlands elftal. Als ontwikkelaar van klimaatparken streven we naar een schonere, groenere toekomst door middel van innovatieve projecten. In deze blog willen we laten zien hoe de ontwikkeling van klimaatparken en de magie van het Europees Kampioenschap (EK) samenkomen. Net zoals we trots zijn op de prestaties van Oranje, zijn we trots op ons werk om bij te dragen aan een duurzame wereld. Ontdek de parallellen tussen deze werelden en hoe onze toewijding aan duurzaamheid hand in hand gaat met onze steun voor het Nederlands elftal. Samen kunnen we juichen voor een groenere toekomst en het succes van Oranje.

BLOG
Uitdagingen en oplossingen voor een duurzame toekomst
Uitdagingen en oplossingen voor een duurzame toekomst

Het Nederlandse stroomnetwerk staat onder enorme druk door de snel toenemende vraag naar elektriciteit. Deze druk zorgt voor netcongestie, waardoor nieuwe duurzame energieprojecten, zoals de klimaatparken van NRG2all, niet aangesloten kunnen worden. Dit probleem heeft zowel economische als maatschappelijke gevolgen en vereist onmiddellijke en langdurige oplossingen. In deze blog duiken we dieper in de oorzaken van netcongestie, de impact ervan, en de maatregelen die worden genomen om het elektriciteitsnet te verbeteren en de energietransitie te ondersteunen. Ontdek hoe de overheid, netbeheerders en marktpartijen samenwerken om een betrouwbare en duurzame toekomst te waarborgen.

BLOG
Samenwerken voor duurzame ruimtelijke keuzes
Samenwerken voor duurzame ruimtelijke keuzes

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) roept het Rijk en de provincies op om snel en gezamenlijk concrete ruimtelijke keuzes te maken. Door een gebrek aan samenhangende plannen en financiering dreigen belangrijke sectoren zoals wonen, natuur en landbouw vast te lopen. Het PBL benadrukt de noodzaak van samenwerking en integrale besluitvorming om deze uitdagingen het hoofd te bieden en een duurzame toekomst te realiseren. NRG2all draagt hieraan bij met de ontwikkeling van klimaatparken, die zonne-energie combineren met natuurontwikkeling, waterbuffering en andere duurzame initiatieven.

NIEUWS
Nieuwe Beleidsmaatregelen van PVV, VVD, NSC en BBB: Impact op de Zonnesector
Nieuwe Beleidsmaatregelen van PVV, VVD, NSC en BBB: Impact op de Zonnesector

In het nieuwe hoofdlijnenakkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB worden belangrijke beleidsmaatregelen voorgesteld die aanzienlijke invloed hebben op de zonnesector. Met een focus op het beperken van zonneparken op landbouwgrond en het stimuleren van dakinstallaties met subsidies, zet de coalitie in op duurzame energieproductie zonder waardevolle landbouwgrond op te offeren. Lees meer over deze ontwikkelingen en hun impact op de zonnesector.

NIEUWS
NRG2all's Toewijding aan biodiversiteit te midden van nieuwe bevindingen
NRG2all's Toewijding aan biodiversiteit te midden van nieuwe bevindingen

De publicatie van het National Biodiversity Dashboard benadrukt dat Nederland zijn biodiversiteitsdoelen voor 2030 niet zal halen zonder dringende maatregelen. Dit benadrukt de noodzaak voor innovatieve en duurzame oplossingen. Bij NRG2all combineren we zonne-energie met biodiversiteitsverbetering, waarbij we zonneparken ontwikkelen die niet alleen duurzame energie leveren, maar ook de lokale ecosystemen ondersteunen en versterken. Onze aanpak zorgt voor een win-win situatie voor zowel de natuur als de samenleving

BLOG
De rol van NRG2all bij spitsmijden op het stroomnet
De rol van NRG2all bij spitsmijden op het stroomnet

In de wereld van energiebeheer is het voorkomen van overbelasting op het stroomnet een voortdurende uitdaging. Netbeheerders hebben nu toestemming om standaardcontracten te gebruiken voor het tijdelijk afschakelen van windmolens en zonneparken, een proces dat bekend staat als spitsmijden. Bij NRG2all ondersteunen we deze aanpak en werken we aan innovatieve, duurzame oplossingen om het stroomnet stabiel en efficiënt te houden. Lees verder om te ontdekken hoe deze veranderingen bijdragen aan een betrouwbare energievoorziening en hoe NRG2all hieraan bijdraagt.

BLOG
Netwerken voor een duurzame toekomst
Netwerken voor een duurzame toekomst

Op een zachte woensdagochtend, gehuld in de serene ambiance van de opkomende zon, baande Robert Jan van Kampen, de Chief Commercial Officer van NRG2all, zich een weg door de majestueuze poorten van de Bernardus Golfbaan in Cromvoirt. Omgeven door de rustgevende groene pracht van de omgeving, voelde hij een opwindende verwachting in de lucht hangen, een anticipatie voor wat deze dag van samenkomst en verbinding zou brengen. Voor Robert Jan was dit niet zomaar een netwerkevenement; het was een uitgelezen kans om zijn diepgewortelde passie voor duurzaamheid te omarmen en te delen, terwijl hij tegelijkertijd waardevolle relaties opbouwde met gelijkgestemde individuen die zich inzetten voor een gemeenschappelijke zaak.

BLOG
Energie, klimaat en de cruciale rol van Europese verkiezingen
Energie, klimaat en de cruciale rol van Europese verkiezingen

Europa staat voor een cruciaal moment. Met de Europese Parlementsverkiezingen om de hoek, wordt niet alleen de politieke toekomst van ons continent gevormd, maar ook het energie- en klimaatbeleid. Deze verkiezingen komen op een tijd van grote energie-uitdagingen en geopolitieke onrust. Het is essentieel dat we ons bewust zijn van de impact van onze stemmen op de toekomst van Europa en het milieu. Laten we deze verkiezingen benutten als een kans om een duurzamer en proactiever Europa te vormen

NIEUWS
Wetenschappers voorzien rampzalige opwarming ver boven wereldwijde doelstellingen
Wetenschappers voorzien rampzalige opwarming ver boven wereldwijde doelstellingen

Een recente enquête onder leidende klimaatwetenschappers onthult verontrustende voorspellingen: de verwachte stijging van de wereldtemperaturen zal de kritieke drempel van 1,5°C ruimschoots overschrijden, met potentieel catastrofale gevolgen voor de mensheid en onze planeet. Lees verder voor een diepgaand overzicht van de resultaten en de implicaties voor wereldwijd klimaatbeleid.

BLOG
Hoe NRG2all de harmonie tussen ontwikkeling en natuur bevordert
Hoe NRG2all de harmonie tussen ontwikkeling en natuur bevordert

In onze hedendaagse wereld wordt de strijd tussen vooruitgang en natuurbehoud steeds zichtbaarder. Het beroemde lied "Big Yellow Taxi" van Counting Crows illustreert op treffende wijze hoe de paradijselijke natuur plaatsmaakt voor asfalt – een metafoor voor ondoordachte ontwikkeling. Bij NRG2all luisteren we niet alleen naar deze boodschap, maar handelen we er ook naar. Onze zonneparken en klimaatparken streven naar een harmonieuze balans tussen technologische vooruitgang en ecologisch behoud, waarbij elke stap vooruit een stap dichter bij duurzaamheid is. In deze blog verkennen we hoe we de natuur niet alleen ruimte geven, maar haar ook verrijken, en hoe educatie en samenwerking met lokale gemeenschappen ons helpen om een duurzamere wereld te bouwen.

BLOG
Samen sterker duurzaam
Samen sterker duurzaam

In een wereld waarin duurzaamheid en samenwerking steeds belangrijker worden, ligt de sleutel tot succes vaak in het delen van onze inspanningen en middelen. Bij Nrg2all begrijpen we dat, net als in het verhaal van de ballonnen, het helpen van anderen bij het bereiken van hun doelen uiteindelijk ook onszelf ten goede komt. Dit principe vormt de basis van onze aanpak bij het ontwikkelen van grootschalige, duurzame energieprojecten.

NIEUWS
Frankrijk Legt Zonneparken op Agrarische Grond Aan Banden om Landbouw te Beschermen
Frankrijk Legt Zonneparken op Agrarische Grond Aan Banden om Landbouw te Beschermen

Frankrijk zet nieuwe stappen in het beheren van de balans tussen agrarische activiteiten en de uitbreiding van hernieuwbare energie met een restrictief beleid voor zonneparken op landbouwgrond. Een recent decreet beperkt de aanleg van zonne-energie installaties tot maximaal 40% van het oppervlak van agrarische percelen, een maatregel bedoeld om de voedselproductie en landbouwbelangen te beschermen. Deze verandering benadrukt de delicate evenwichtsoefening tussen milieudoelstellingen en landbouwbehoud die momenteel in veel Europese landen plaatsvindt.

BLOG
De Cruciale Rol van Energiebesparing
De Cruciale Rol van Energiebesparing

Terwijl de wereld streeft naar een duurzamere toekomst, blijft de noodzaak van een effectieve energietransitie centraal staan in de discussies rond klimaatverandering en duurzame ontwikkeling. Maar hoe kunnen we deze transitie het meest effectief vormgeven? Rob Jacobs deelt in zijn recente opinieartikel voor het Financieel Dagblad, een perspectief dat de basis kan vormen voor diepgaande veranderingen binnen onze energiestrategieën. In deze blog duiken we dieper in zijn visie en de implicaties ervan voor onze toekomst. Lees verder om te ontdekken waarom energiebesparing niet alleen noodzakelijk, maar ook een slimme stap vooruit is in onze zoektocht naar duurzaamheid.

BLOG
Open brief aan Nederlandse gemeenten voor versnelde energietransitie
Open brief aan Nederlandse gemeenten voor versnelde energietransitie

In deze open brief, gericht aan alle gemeenten van Nederland, roept de organisatie NRG2all op tot een versnelde en intensievere aanpak van de energietransitie. Geïnspireerd door recente bevindingen van het Planbureau voor de Leefomgeving, die wijzen op een dringende behoefte aan substantieel meer duurzame energie, pleiten wij voor concrete acties en samenwerking om de klimaatdoelstellingen haalbaar te maken.

BLOG
Het balanceren van zonneparken en natuurbehoud
Het balanceren van zonneparken en natuurbehoud

Bij NRG2all zetten we ons in voor de ontwikkeling van duurzame energieprojecten, waaronder grootschalige zonneparken. We zijn ons bewust van de kritische blikken op dergelijke projecten, vooral wanneer ze gepland zijn in of nabij natuurgebieden. Het is essentieel om de dialoog rond deze kwesties open en eerlijk te voeren, want duurzaamheid is niet alleen een technische uitdaging, maar ook een ecologische en sociale.

BLOG
Waarom uitstel van groene investeringen ons duur kan komen te staan
Waarom uitstel van groene investeringen ons duur kan komen te staan

Groene investeringen zijn geen luxe, maar een noodzaak voor een duurzame toekomst. Dit thema, prachtig besproken door Irene van Staveren, in haar column van 15 april 2024 in Trouw, legt bloot waarom uitstellen vaak resulteert in hogere kosten en gemiste kansen—zowel persoonlijk als collectief.

BLOG
Samen Sterker
Samen Sterker

Onlangs vonden we onszelf terug op de prachtig gelegen golfclub Zeegersloot, een plek waar nobele intenties en het onberispelijke groen een bijzonder tafereel schetsen. Een verzameling van energiecoöperaties uit de regio was daar samengekomen, wat getuigt van een prachtig samenspel tussen burgerschap en duurzaamheid.

BLOG
Een reis naar duurzame energie
Een reis naar duurzame energie

Een zonnepark oprichten, een onderneming die de geest uitdaagt en de ziel voedt, vergt een geduld dat diepgeworteld is in de aard van het ondernemerschap. In deze verhandeling deelt Roche van Velthoven, de kronkelige weg die ondernemers bewandelen wanneer zij ervoor kiezen om een zonnepark tot leven te wekken.

BLOG
Droomstoring (door Justus van Oel)
Droomstoring (door Justus van Oel)

Normaal gesproken publiceren wij regelmatig een blog om jullie op de hoogte te houden. Vandaag stuitten we op een mooi gedicht van cabaretier, auteur, dichter en vriend van ons bedrijf, Justus van Oel. Dit gedicht belicht op een prachtige en treffende manier de essentie van elektriciteit.

BLOG
In de schaduw van verandering: De vernieuwde 'Gedragscode zon op land' van Holland Solar
In de schaduw van verandering: De vernieuwde 'Gedragscode zon op land' van Holland Solar

In de schaduw van de Hollandse luchten, waar de zon haar gouden stralen werpt op het uitgestrekte landschap, ontvouwt zich een verhaal van verandering en vernieuwing. Als ontwikkelaar van zonneparken zijn wij, als een nijvere bij in de bijenkorf van de energietransitie, verbonden aan de Nederlandse branchevereniging Holland Solar

BLOG
Bloemen, bijen en zonnepanelen
Bloemen, bijen en zonnepanelen

Het lijkt erop dat het samenspel tussen natuur en zonneparken niet langer een goed bewaard geheim is. Bij NRG2all hebben we dit inzicht al geruime tijd omarmd en werken we momenteel nauw samen met ecologen en consultants aan de ontwikkeling van pareltjes voor natuurontwikkeling binnen onze zonneparken.

BLOG
NRG2all 2023: Terugblik & Toekomst
NRG2all 2023: Terugblik & Toekomst

Terwijl we het einde van een turbulent jaar benaderen, blikken we bij NRG2all terug op de uitdagingen en veranderingen die de sector van zonneparkontwikkeling heeft doorgemaakt

NIEUWS
NRG2all verzet zich tegen voorgestelde importtarieven zonnepanelen
NRG2all verzet zich tegen voorgestelde importtarieven zonnepanelen

Meer dan 400 bedrijven spreken zich uit tegen import beperkingen van zonnepanelen in Europa

BLOG
De Nieuwe Koers in Duurzaam Nederland
De Nieuwe Koers in Duurzaam Nederland

Gisteren werden de Nederlandse politieke wateren opgeschud door een historisch keerpunt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Met 37 zetels achter zijn naam heeft Geert Wilders en zijn PVV een krachtig mandaat ontvangen van het Nederlandse volk

BLOG
De Schoonheid van Transitie
De Schoonheid van Transitie

Met het naderen van het einde van het jaar, komt ook de tijd van reflectie en contemplatie. Terwijl we ons verheugen op de koude wintermaanden en de bekende klanken van de Top2000, worden we geconfronteerd met veranderingen in onze omgeving.

NIEUWS
NRG2all reageert op verbod op zonneparken op agrarische gronden
NRG2all reageert op verbod op zonneparken op agrarische gronden

Op 26 oktober 2023 kondigden demissionair ministers Hugo de Jonge en Rob Jetten aan dat zonneparken op agrarische gronden verboden zullen worden. Of toch niet?

NIEUWS
Zonne-energie: Op weg naar de Wereldwijde Energierevolutie
Zonne-energie: Op weg naar de Wereldwijde Energierevolutie

NRG2all is er al jaren van overtuigd maar zonne-energie zal onontkoombaar de belangrijkste energiebron ter wereld worden.

BLOG
Zonneparken op Agrarische Percelen: Een Duurzame Toekomst voor Gemeenschappen
Zonneparken op Agrarische Percelen: Een Duurzame Toekomst voor Gemeenschappen

In mijn dagelijks leven word ik vaak gevraagd wat voor werk ik doe om de kost te verdienen.

NIEUWS
Goede dialoog in Meierijstad
Goede dialoog in Meierijstad

NRG2all maakt gebruik om in te spreken in de gemeente Meierijstad. Op donderdagavond 12 januari heeft Roche van Velthoven gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in te spreken

NIEUWS
NRG2all helpt grootverbruikers verduurzamen
NRG2all helpt grootverbruikers verduurzamen

Samenwerking loont! Zonneparken worden terecht gezien als een belangrijke duurzame energiebron die gaan helpen bij het realiseren van de energietransitie.

NIEUWS
Wet voor Congestie management aangenomen
Wet voor Congestie management aangenomen

Na lang overleg is Congestie management eindelijk een feit. In december 2021 hadden wij reeds een nieuws item over de wet die congestie manangement mogelijk gaat maken

NIEUWS
Oplossing voor warmte en elektriciteits vraag
Oplossing voor warmte en elektriciteits vraag

Pilot programma gestart met drie gemeenten

NIEUWS
SDE aanvragen 2022
SDE aanvragen 2022

NRG2all nummer 12 bij SDE aanvragen

NIEUWS
Oekraïne toont onze kwetsbaarheid
Oekraïne toont onze kwetsbaarheid

Oekraïne toont weer eens de afhankelijkheid van fosiele brandstof

NIEUWS
Laat NRG2all een alternatief voor onteigening bieden
Laat NRG2all een alternatief voor onteigening bieden

Onteigening van grond is nog steeds een optie waar het kabinet naar kijkt om het stikstof probleem agressief te lijf te gaan.

NIEUWS
Zouden wij niet eens luisteren naar de klant?
Zouden wij niet eens luisteren naar de klant?

De roep van de klant is ook in NL actueel!

NIEUWS
Ondernemende boer maakt meer rendement met zonnepark
Ondernemende boer maakt meer rendement met zonnepark

Ondernemende boer maakt meer rendement met zonnepark

NIEUWS
Klimaat en regeerakkoord
Klimaat en regeerakkoord

Aandacht klimaat in het regeerakkoord

NIEUWS
Net capaciteit beter benutten door Congestie management
Net capaciteit beter benutten door Congestie management

Intelligent beheer van het elektriciteitsnetwerk in de maak.

NIEUWS
Bijgestelde klimaatplannen voor COP26 schieten tekort
Bijgestelde klimaatplannen voor COP26 schieten tekort

Bijgestelde klimaatplannen voor COP26 schieten tekort . . .