Nieuws 29-11-2023

NRG2all verzet zich tegen voorgestelde importtarieven zonnepanelen

NRG2all verzet zich tegen voorgestelde importtarieven zonnepanelen

Datum: 29-11-2023

Het is een enerverende tijd voor hernieuwbare energie, en NRG2all staat vooraan in de strijd voor goedkope en duurzame oplossingen! Terwijl politici recentelijk wat eigenaardige beslissingen hebben genomen, roept NRG2all op tot een collectief geluid om ervoor te zorgen dat de belangen van burgers altijd voorop staan.

Vanuit Brussel zijn er geluiden opgedoken over mogelijke importtarieven voor zonnepanelen. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien een redelijk idee lijkt, voert NRG2all aan dat dit niet de juiste aanpak is voor Europa. In plaats van belemmeringen op te werpen, pleit NRG2all voor het bevorderen van een energietransitie die profiteert van hoogwaardige en betaalbare zonnepanelen, vrij van dwangarbeid.

NRG2all benadrukt dat de sector hard werkt om misbruik te voorkomen en streeft naar ethische productie. Het is van mening dat goedkoop produceren het beste kan worden uitbesteed aan landen zoals China, waar geavanceerde productietechnologieën en overvloedige arbeidskrachten beschikbaar zijn. NRG2all staat klaar om alternatieven te bieden als misbruik van deze positie dreigt.

"Er zijn gewoon geen redenen voor beperkingen; we streven allemaal naar betaalbare groene stroom op de juiste plaatsen, en bij voorkeur dicht bij huis," aldus NRG2all.

Lees het volledige statement hier en sluit je aan bij de beweging voor een groenere toekomst!