De transitie van fossiele naar duurzaam opgewekte energie gaat niet zonder samenwerking tussen de juiste partijen. Energiecoöperaties spelen hier volgens NRG2all een bijzondere rol in. Juist het lokale karakter van een energiecoöperatie zorgt ervoor dat een zonnepark ook daadwerkelijk ten goede kan komen van de omgeving.
Iedere energiecoöperatie is anders. De ene coöperatie zal al veel ervaring hebben met energieprojecten waarbij al veel kennis vergaard is rondom alle procedures en de technische aspecten van een zonnepark, anderen zijn nieuwer en zullen misschien nog opstartproblemen hebben. Met beide type coöperaties (en natuurlijk al die hier tussenin zitten) gaat NRG2all graag in gesprek.
Opbrengst-/investeringsstructuren
Samen zorg dragen voor een overstap naar lokale groene energie kan op verschillende manieren voordelig zijn voor de omgeving. Zo zijn er verschillende structuren te ontwikkelen waardoor opbrengsten direct naar leden van een energiecoöperatie vloeien of naar een potje die ingezet kan worden bij gemeenschapsuitgaven. Denk aan een bijdrage voor het verduurzamen van huizen of voor het opknappen van een buurthuis. Omdat er een flinke investering gepaard gaat met de ontwikkeling van een zonnepark, zal er ook per zonnepark en coöperatie gekeken worden naar een juiste investeringsstructuur. Om ervoor te zorgen dat investeren in een park voor een grote groep mensen mogelijk is, zijn er bij ons altijd mogelijkheden. Voor meer informatie over onze financiële zekerheid, klik hier. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor financiële participatie, klik hier.
Informatie voor:
Heeft u vragen en /of opmerkingen?