Blog 20-12-2023

NRG2all 2023: Terugblik & Toekomst

NRG2all 2023: Terugblik & Toekomst

Datum: 20-12-2023

Terwijl we het einde van een turbulent jaar benaderen, blikken we bij NRG2all terug op de uitdagingen en veranderingen die de sector van zonneparkontwikkeling heeft doorgemaakt. In een jaar dat werd gekenmerkt door politieke onzekerheden en de recente Tweede Kamerverkiezingen, waarvan de formatie nu in volle gang is, blijft de toekomst voor ons als NRG2all nog gedeeltelijk in nevelen gehuld.

Het huidige politieke klimaat, met verschuivingen in leiderschap en de vorming van een nieuw kabinet, voegt een extra laag van onzekerheid toe aan onze sector. Niettemin blijft de behoefte aan elektriciteit in Nederland onverminderd groot. Elektriciteit is een alledaagse noodzaak die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen, of het nu gaat om het inschakelen van het licht na een lange werkdag, het koelen van drankjes in de koelkast of het douchen met elektriciteit aangedreven warmtepompen. We zijn afhankelijk van elektriciteit.

De realiteit is dat elektrificatie een onomkeerbaar pad is dat we als samenleving zijn ingeslagen. Echter, wat de toekomst precies zal brengen, kunnen we niet volledig voorspellen, zoals we binnen NRG2all vaak zeggen: "We weten niet wat we niet weten."

Bij NRG2all hebben we ons verenigd met toonaangevende partners, waaronder Enerzien, Emmett Green, Arcadis, Royal Haskoning DHV, OverMorgen, Bosch en van Rijn, Sunprojects, en SAB, om ons in te zetten voor duurzaamheidsvraagstukken. We geloven dat een gezamenlijke inspanning noodzakelijk is om de doelen van Nederland op het gebied van verduurzaming te behalen.

Hoewel we hopen op een grondige herstructurering binnen de markt, waarbij de juiste partijen overblijven, realiseren we ons dat we ons in een kritieke tijd bevinden. Nederland loopt aanzienlijk achter op zijn duurzaamheidsdoelen voor 2030, en de urgentie om deze doelen te bereiken, is groter dan ooit.

In het licht van wereldwijde gebeurtenissen, zoals natuurrampen en oorlogen, realiseren we ons dat er dringende kwesties zijn die de wereldwijde aandacht en inspanningen vereisen. We verliezen deze realiteit niet uit het oog, en we erkennen de noodzaak om snel actie te ondernemen.

Terwijl we het jaar afsluiten, willen we niet alleen stilstaan bij de uitdagingen, maar vooral vooruitkijken naar wat we kunnen doen. Het cliché "een beter begin begint bij jezelf" is een waarheid die we omarmen. Met kennis, samenwerking en vastberadenheid willen we een positieve bijdrage leveren aan het verduurzamen van Nederland.

Bij NRG2all kijken we hoopvol naar 2024. Laten we de krachten bundelen en streven naar een prachtige, coöperatieve toekomst waar duurzame energie uit windmolens en zonnepanelen de kracht van verandering vertegenwoordigt. In de schaduw van wereldwijde tragedies en natuurlijke wreedheden vinden we de motivatie om te streven naar een wereld waarin de mensheid niet alleen haar omgeving koestert, maar ook zichzelf en haar toekomst.

We wensen iedereen, zonder uitzondering, warme feestdagen en een schitterend nieuw jaar vol innovatieve ideeën, duurzame energie en bovenal vrijheid voor elk individu op deze prachtige planeet die we met zorg moeten koesteren.