Blog 18-07-2024

Een betrouwbare oplossing voor duurzaamheid

Een betrouwbare oplossing voor duurzaamheid

Datum: 18-07-2024

In tegenstelling tot de complexe en vaak problematische aanpak van carbon credits, biedt de directe koppeling van hernieuwbare energiebronnen zoals zonneparken en windmolens aan bedrijven een veel duidelijkere en betrouwbaardere vorm van CO2-reductie. NRG2all speelt hierin een cruciale rol door het aanbieden van directe groene energieleveringen aan datacenters en andere grote energieverbruikers. Dit artikel legt uit waarom deze aanpak superieur is aan de carbon credits die door partijen zoals de Rabobank worden verkocht en daagt bedrijven uit om met ons samen te werken voor een duurzamere toekomst.

De problemen met carbon credits

Carbon credits, zoals die verkocht door de Rabobank, hebben meerdere problemen:

  • Dubbeltelling: vaak worden dezelfde CO2-reducties door meerdere partijen geclaimd, wat de effectiviteit van deze credits vermindert.
  • Overschatting van CO2-opslag: de werkelijke hoeveelheid vastgelegde koolstof wordt vaak overschat, zoals uit onderzoek naar de projecten van de Rabobank blijkt.
  • Gebrek aan additionaliteit: veel projecten zouden zonder de financiering door carbon credits ook zijn uitgevoerd, wat betekent dat de extra impact op CO2-reductie beperkt is.

Lees meer over deze problemen in het artikel van Follow the Money: Carbon credits Rabobank.

De voordelen van directe groene energie

NRG2all biedt een robuuste oplossing door bedrijven rechtstreeks van groene energie te voorzien:

  • Echte groene energie: door zonneparken en windmolens direct aan datacenters en andere grote energieverbruikers te koppelen, ontvangen deze bedrijven gegarandeerd duurzame energie zonder tussenkomst van ingewikkelde certificeringsprocessen.
  • Geen afkoop nodig: bedrijven hoeven geen carbon credits te kopen om hun uitstoot te compenseren; ze gebruiken simpelweg de groene stroom die rechtstreeks wordt geleverd.
  • Netontlasting: door hernieuwbare energiebronnen direct te koppelen aan grote verbruikers, wordt het elektriciteitsnet ontlast. Dit draagt bij aan een stabieler en efficiënter energienetwerk.

Hoe NRG2all bedrijven kan helpen

NRG2all biedt uitgebreide diensten en ondersteuning om bedrijven te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. Hier zijn enkele manieren waarop wij u kunnen helpen:

Directe levering van groene energie

Wij zorgen voor de directe levering van zonne- en windenergie aan uw bedrijf. Door deze rechtstreekse koppeling met hernieuwbare energiebronnen realiseren we echte CO2-reducties en verminderen we de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Advies en implementatie

Ons team van experts biedt deskundig advies over de beste manieren om hernieuwbare energie te integreren in uw bedrijfsoperaties. Wij helpen u bij de implementatie van duurzame energieoplossingen, van de planning tot en met de realisatie.

Monitoring en optimalisatie

Door continue monitoring van uw energiegebruik en -productie optimaliseren we de efficiëntie en duurzaamheid van uw energievoorziening. Dit zorgt voor kostenbesparingen en een kleinere ecologische voetafdruk.

Case study: Microsoft datacenter

Stel je een Microsoft datacenter voor dat rechtstreeks verbonden is met een nabijgelegen zonnepark. Deze directe koppeling zorgt ervoor dat:

  • Alle energie groen is: het datacenter draait volledig op zonne-energie, zonder afhankelijk te zijn van het reguliere net.
  • Geen afkoop nodig: Microsoft hoeft geen carbon credits te kopen om zijn CO2-uitstoot te compenseren, omdat de energie die het gebruikt al groen is.
  • Efficiënt netgebruik: de directe koppeling vermindert de belasting op het elektriciteitsnet, wat bijdraagt aan een efficiënter energiebeheer in de regio.

Maak samen met ons een duurzame impact

Wij dagen bedrijven uit om samen met NRG2all een duurzame impact te maken. Door te kiezen voor directe levering van hernieuwbare energie kunnen bedrijven hun CO2-uitstoot op een transparante en betrouwbare manier verminderen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw bedrijfsimago en uw bottom line.

Waarom kiezen voor NRG2all?

NRG2all is uw betrouwbare partner in duurzaamheid. Wij bieden:

  • Transparante oplossingen: onze directe energieleveringen zijn eenvoudig te begrijpen en te verifiëren.
  • Deskundig advies: ons team van experts helpt u bij elke stap van uw duurzaamheidsreis.
  • Kostenbesparingen: door efficiënt gebruik van hernieuwbare energie helpen wij uw energiekosten te verlagen.
  • Verbeterd imago: door te kiezen voor groene energie laat u zien dat uw bedrijf zich inzet voor een duurzame toekomst.

Conclusie

De aanpak van NRG2all biedt een duidelijke, betrouwbare en efficiënte oplossing voor bedrijven die hun CO2-uitstoot willen verminderen en willen bijdragen aan een duurzame toekomst. Door hernieuwbare energiebronnen direct te koppelen aan grote energieverbruikers, vermijden we de problemen die gepaard gaan met carbon credits en bieden we echte, tastbare voordelen voor zowel bedrijven als het milieu.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we uw bedrijf kunnen helpen verduurzamen: NRG2all. Samen kunnen we een verschil maken en een duurzamere toekomst realiseren.