Blog 23-11-2023

De Nieuwe Koers in Duurzaam Nederland

De Nieuwe Koers in Duurzaam Nederland

Datum: 23-11-2023

Gisteren werden de Nederlandse politieke wateren opgeschud door een historisch keerpunt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Met 37 zetels achter zijn naam heeft Geert Wilders en zijn PVV een krachtig mandaat ontvangen van het Nederlandse volk. Te midden van deze politieke verschuivingen is het boeiend om de visies van diverse partijen te onderzoeken met betrekking tot duurzame energieprojecten, met name zonneparken.

VVD: Duurzaamheid via Praktisch Realisme
De VVD, altijd gericht op praktische benaderingen, legt de nadruk op het stimuleren van zonne-energie bij huishoudens en ondernemers. Het doel is om het aantrekkelijk te maken om zonnepanelen op daken te plaatsen, zelfs binnen windparken op zee. Een doelgerichte aanpak met isolatie, zonnepanelen en groene technologieën blijft een kernpunt, ook na 2030.

NSC: Energiezekerheid en Langetermijnvisie
Pieter Omtzigt's NSC benadrukt het belang van energiezekerheid op de lange termijn, met het oog op de uitdagingen bij het verkrijgen van nieuwe elektriciteitsaansluitingen. Ze pleiten voor betere nationale en soms internationale planning om de transitie soepeler te laten verlopen.

GroenLinks-PvdA: Burgerparticipatie en Investeringen in de Toekomst GroenLinks-PvdA, onder de vleugels van Frans Timmermans, zet sterk in op burgerparticipatie en zeggenschap via energiecoöperaties. Investeringen in hoogwaardige technologie en vakmanschap staan centraal, met als doel een sterke maakindustrie en minder afhankelijkheid van andere landen voor essentiële producten zoals zonnepanelen. Het streven naar toegankelijkheid van zonnepanelen voor iedereen, vooral voor lage inkomens, is een cruciaal onderdeel van hun plan.

PVV: Terughoudendheid en Simpliciteit
De PVV, onder leiding van Geert Wilders, kiest voor eenvoud. Geen windturbines, geen zonneparken. Ze willen de salderingsregeling voor zonnepanelen behouden en bepaalde klimaatsubsidies schrappen.

BBB: Actieve Burgerparticipatie en Lokale Energieopwekking
Caroline van der Plas en haar BBB benadrukken actieve betrokkenheid van burgers en ondernemers bij de verduurzaming. Ze willen lokale energiecoöperaties aanmoedigen, met een focus op zonne-energie, bij voorkeur op daken van gebouwen. Ze stellen voor de voorgestelde afbouw van de salderingsregeling uit te stellen en streven naar meer gebruik van geschikte daken voor zonnepanelen.

In deze dynamische politieke context blijft NRG2all toegewijd aan duurzame ontwikkelingen. Als ontwikkelaar streven we ernaar innovatieve oplossingen te bieden die passen bij de steeds veranderende behoeften van de samenleving. Samen met de politieke koersveranderingen zullen we blijven werken aan een groenere en duurzamere toekomst voor alle Nederlanders.

Dat brengt ons bij NRG2all 2.0, een inspanning die voortkomt uit een diepgaand begrip van urgentie. We werken samen met bouwbedrijven die duurzaam willen bouwen, hen voorzien van groene energie om bijvoorbeeld elektrisch en duurzaam te bouwen. We omarmen projecten die gemeentelijke industrieën helpen hun wagenpark om te zetten naar elektrisch en waterstof, met doordachte plannen. Natuurontwikkeling, agri-PV, en talloze andere mogelijkheden staan op ons ontwikkelingsmenu. Wij begrijpen dat lukraak ontwikkelingen van zonneparken en batterijen niet gewenst zijn; er moet meer gebeuren, er moet urgentie zijn.

Daarom zijn we vaak te vinden in gemeentehuizen, waar we totaalpakketten aanbieden. We ontwikkelen daken, opslag in diverse vormen, agri-PV, natuurparken, en zoeken voortdurend naar uitdagende horizonten. Ons motto is simpel: als iedereen het kan, is het niet interessant. We streven naar vernieuwing en anders-zijn, en geloven dat de huidige wind die door Nederland waait, juist deze aanpak toejuicht. Zo wordt ons werk niet alleen mooier maar ook intrigerender.

Wij geloven in energie voor iedereen en door iedereen. Onze inzet is niet slechts een verandering, maar een revolutie die de groene toekomst van Nederland vormgeeft kortom de energie om te transformeren.